Roznice E46 M3 miedzy EU/USA
Roznice E46 M3 miedzy EU/USA
Witam,
udalo mi sie znalezc jedynie informacje o roznicy w mocy silnika, ale troche ciezej jest ze znalezieniem informacji na temat czesci blacharskich.
Czy wszystkie czesci blacharskie i elementy zawieszenia sa takie same w wersjach USA i EU? Czy rozmiar szyb, jakis otworow itd jest taki sam?
Roznice w oswietleniu, zegarach i jednostkach sa dla mnie jasne.
Z gory dziekuje za odp,
Pozdrawiam, Bartek.
udalo mi sie znalezc jedynie informacje o roznicy w mocy silnika, ale troche ciezej jest ze znalezieniem informacji na temat czesci blacharskich.
Czy wszystkie czesci blacharskie i elementy zawieszenia sa takie same w wersjach USA i EU? Czy rozmiar szyb, jakis otworow itd jest taki sam?
Roznice w oswietleniu, zegarach i jednostkach sa dla mnie jasne.
Z gory dziekuje za odp,
Pozdrawiam, Bartek.
Re: Roznice E46 M3 miedzy EU/USA
Na 99,9% tak, blacharka i zawieszenie są takie same - to nie Nissany Z 
Wejdź na http://www.bmwfans.info i porównaj.

Wejdź na http://www.bmwfans.info i porównaj.
- --==maly==----
- Auto: M3 F80 17"
Tarcze hamulcowe i wydech jest inny poza tym co napisałeś.
Szkła lusterek wstecznych też są inne.
Blacharsko nie ma różnic.
Szkła lusterek wstecznych też są inne.
Blacharsko nie ma różnic.
Sprzęgło jest inne, ilość katalizatorów inna, rożnią się jakimiś sondami w dydechu (nie pamiętam dokładnie, ale było o nich tu na forum), do tego wiadomo światła z przodu symetryczne, często brak spryskiwaczy xenonów, jeden włącznik do przeciwmgielnych (przód i tył razem)... Ale blacharsko powinny być takie same.
- --==maly==----
Sprzęgło jest takie same nawet ostatnio zmienialiśmy w jednym m3 z USA.
A o innym wydechu pisałem i różni się właśnie katalizatorami są inne i ma w innym miejscu tak samo sondy są w innym miejscu.
Co do spryskiwaczy reflektorów to raczej efekt powypadkowej przeszłości bo wszystkie jakie widziałem miały spryskiwacze normalnie.
Zdarzają się auta z USA bez xenonu i wtedy nie maja spryskiwaczy.
A o innym wydechu pisałem i różni się właśnie katalizatorami są inne i ma w innym miejscu tak samo sondy są w innym miejscu.
Co do spryskiwaczy reflektorów to raczej efekt powypadkowej przeszłości bo wszystkie jakie widziałem miały spryskiwacze normalnie.
Zdarzają się auta z USA bez xenonu i wtedy nie maja spryskiwaczy.
Docisk sprzęgła i łożysko też takie same? Bo mój znajomy kupił kiedyś kompletne sprzęgło do swojej USA i nie pasowało, bo było do wersji europejskiej, a on miał ze stanów.
- --==maly==----
Guzik prawda takie same są. Nie wiem co on tam kupił może od 330ci bo rozmiar ten sam i ktoś mu tak dobrał.
Właśnie w tym tygodniu do M3 US wsadziliśmy normalne europejskie sprzęgło.
Żeby nie pasowało to musiała by być inna skrzynia albo dwumas ale wszystko jest to samo.
Właśnie w tym tygodniu do M3 US wsadziliśmy normalne europejskie sprzęgło.
Żeby nie pasowało to musiała by być inna skrzynia albo dwumas ale wszystko jest to samo.